Náš příběh

PROTOCYCLES jsme začali ve dvou, ale sami dva nejsme Protocycles.

Markét (vpravo) se stará o sklad, faktury, papíry. Lenka (vlevo) o to, aby všem odešlo, co si objednali, a aby to odešlo vcukuletu. Petr (světlý dres) si zapisuje, co musí vyřešit, mluví po telefonu, skypu s lidma, jež jsou daleko, ale je nutné s nimi mluvit a hlídá, aby firma mířila, kam mířit chce. Vít (tmavý dres) mluví s lidma co jsou blíž a mluví s nimi naživo. Dozoruje, aby všechno jelo, bylo funkční, v pozoru a dostatečně vystresované. Dále nám pomáhá Trnka, aby všechno, co vidíte mělo vizulně štábní kultůru, tvoří nám texty, fotky a obsah sociálních sítí. Také ho občas, pokud na to máme nervy, zneužíváme k rozbíjení nových nápadů, které potřebujeme prodiskutovat. Na polské straně je Piotrek, který mají na starosti Protocycles PL.

Následující řádky nemají snížit důležitost ani jednoho článku řetězu v Protocycles, ale mají poskytnout krátký vhled na úplný začátek.

Zakladatelé jsou Petr Šťastný a Vít Kučera, kteří na sebe narazili na kolech kolem roku 2005 a protože kola sbližují, zkamarádili se.

Petr se od malička věnoval trialu a Vít se k MTB dostal vážněji po vojně někdy v polovině devadesátých. Tedy v dobách, kdy uspokojivá kvalita “CrMo-SLX-rohy na řidítka” kol, byla alternativou k “dural-XTR-rohy na řidítka” kolům, po kterých prvně jmenovaní majitelé „SLX alternativ“ prahli.

Další formování proběhlo během éry VHS kazet  Kranked a Disorder, která spustila mnoho příběhů “nového” ježdění. Toto období s sebou přineslo svobodu ve vlastním ježdění i značnou poptávku po novém sortimentu ve výbavě. Velký kluci na velkých kolech ve velkých chráničích na velkých skocích, tenkých lávkách a vysokých skalkách.

Byly jim sympatické podobné značky, které se tu tou dobou nedaly moc sehnat a díky tomu brzy zjistili, že by oba rádi kolem kol dělali i něco víc, než spolu jen jezdili.

Psal se rok 2013 a Protocycles byl založen.


V Protocycles se staráme o značky, které sami máme rádi. Jako první jsme začali dovážet britskou cyklokosmetiku Juice Lubes a tehdy ještě kola Turner. U těch to začalo.

Nyní u nás najdete Juice Lubes, Pivot, Chromag, Galfer, 9point8, Trailmech, OneUp, Praxis, AMS, Garbaruk.

Vítejte v Protocycles.